Home » Auto » RIS

RIS (Rijopleiding in stappen)

Rijschool van D&D was de eerste rijschool in Gouda met de RIS-bevoegdheid. Dit betekent dat wij speciaal opgeleid zijn door het CBR om deze rijopleiding in stappen te mogen aanbieden en je bij ons de keus kunt maken tussen een reguliere rijopleiding en de Rijopleiding In Stappen. Hoeraaaaa geslaagd bij Rijschool van D en D

Op verzoek van de minister van Verkeer en Waterstaat is deze vorm van opleiden in samenwerking met o.a. het CBR ontwikkeld om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren.

Dankzij de zeer gestructureerde en logische opbouw van deze opleiding, die volgens een bepaald stappenplan verloopt, wordt de kans om in 1 keer te slagen aanzienlijk groter en ga je als beginnend chauffeur met je net behaalde rijbewijs veiliger en grondig voorbereid het verkeer in.

De opleiding bestaat uit het doorlopen van 4 modules die onderverdeeld zijn in een aantal zgn. ‘scripts’. Ook wordt aandacht besteed aan o.a. het rijden onder moeilijke omstandigheden, milieuverantwoord rijden en zelfstandig een route rijden.

Je bereidt elke volgende les thuis voor uit het speciale RIS-boek, zodat je precies weet wat er behandeld gaat worden. Omdat je je thuis al rustig in de stof hebt kunnen verdiepen zul je er tijdens de praktijkles direct mee aan de slag kunnen.

Tijdens de opleiding word je 3 keer tussendoor getoetst. De 4e toets is het praktijkexamen. De eerste 2 toetsen worden afgenomen door een RIS-instructeur van onze rijschool, de 3e en 4e toets wordt afgenomen door een RIS-examinator van het CBR. Zo kun je al in een vroeg stadium wennen aan de gang van zaken tijdens een examen, en de examinator vertelt je na afloop waar de aandachtspunten liggen. Bij de 3e toets kun je bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere verrichtingen van het praktijkexamen.

Lees hier op de site van het CBR meer over deze Rijopleiding in Stappen.

__________________________________________________________

Het aanvragen van een informatiepakket kan via tel. nr. 0182-524171 of 06-15477884
of klik
hier


Handige linken

CBR
Rijschoolgegevens
Rijschool machtigen
COVID-19 ProtocolVolg ons via


Autorijschool van D & D

A.G. de Vrijestraat 22
2806 SP GOUDA
Telefoon: 0182-524171

Privacy verklaring