Home » Nieuws

Nu al 1679 afgebroken rijexamens in 2018

Volgende week, op maandag 29 oktober, gaat de verplichte wachttijd van zes weken in na een ...

Nationale ombudsman: CBR heeft afhandeling medische rijbewijsprocedures nog steeds niet op orde

De Nationale ombudsman heeft aanhoudende zorgen over de lange duur van de rijbewijsprocedures ...

Minister van Nieuwenhuizen:”Voorlopig geen afname wachttijden CBR”

Deze week beantwoorde Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat vragen van ...

Nu al 1679 afgebroken rijexamens in 2018

23 oktober 2018

Volgende week, op maandag 29 oktober, gaat de verplichte wachttijd van zes weken in na een afgebroken rijexamen. Het CBR laat mensen bij wie het rijexamen wordt afgebroken omdat ze nog onvoldoende rijvaardig zijn, vanaf dan, minimaal zes weken wachten voordat ze weer een poging mogen doen.

De maatregel komt er niet voor niets. Tot en met september dit jaar hebben examinatoren al 1.679 autopraktijkexamens moeten afbreken omdat de kandidaat een direct gevaar vormde voor zichzelf, de meerijdende instructeur, de examinator en het overige verkeer. De kandidaten die een ingreep kregen zijn een gevaar op de weg. Zo voegen ze bijvoorbeeld met een slakkengangetje in op de snelweg, kennen de voorrangsregels niet, rijden te hard binnen de bebouwde kom en snijden medeweggebruikers af.

Grote regionale verschillen

De zes weken wachttijd is geen straf maar slechts de tijd die minimaal nodig is om de aankomend automobilisten op het juiste niveau te krijgen. Gemiddeld haalt de helft van de examenkandidaten het rijexamen niet.  Wel zijn er  grote regionale verschillen in succes bij het rijexamen. In Limburg slaagden in de eerste 9 maanden van dit jaar 57,7% voor het examen. Het hoogste percentage van alle provincies. In Zuid Holland werd er het minste succes geboekt, daar slaagde  slechts 43,9 procent, minder dan de helft van de examenkandidaten.

Examen vaakst afgebroken in Noord Holland

In Noord Holland werden verreweg de meeste examens afgebroken, maarliefst 576 (1,2%) van de examens werd hier afgebroken in de eerste negen maanden van dit jaar. In Flevoland waren dat er slechts 11 (0,3%) en in Zeeland ging het ook niet slecht met 15 afgebroken examens (0,2 %) .  Zuid Holland staat met tot nu toe 558 (0,7%) afgebroken examens op de tweede plaats van het hoogste aantal afgebroken examens.Handige linken

CBR
Rijschoolgegevens
Rijschool machtigen

Volg ons via


Autorijschool van D & D

A.G. de Vrijestraat 22
2806 SP GOUDA
Telefoon: 0182-524171
Mobiel: 0615477884

Privacy verklaring