Home » Auto » Waarom kiezen voor ons
Waarom zou je kiezen voor Rijschool van D&D?

Een gedegen rijopleiding is een veilige basis voor de rest van je leven in het verkeer.

Tijdens je zoektocht naar een rijschool zul je merken dat de lesprijzen van de verschillende rijscholen nogal uiteenlopen. Dat geldt ook voor de slagingspercentages. Vaak is er een verband te zien en je kunt je afvragen hoe dat zit.

Lees dit hoofdstuk even helemaal door zodat je weet waar je op kunt letten bij je keuze.
Lees ook hier wat het CBR zegt over het vinden van een goede rijschool.

Stuntprijzen?

Een rijschool kan niet voor stuntprijzen werken; simpelweg omdat hij daar niet van kan bestaan. De eerste vraag die je je dan ook zou moeten stellen is waarom een rijschool voor zulke lage prijzen werkt.

Bekijk deze uitzending van het tv-programma Kassa van 23 maart 2013 over dit soort rijscholen.

Om een idee te krijgen wat de prijs van een rijles zou mogen zijn, kun je deze lesprijscalculator invullen. (Ter vergelijking: wij rekenen 47,50 euro voor een autorijles van 60 minuten).

Let op kwaliteit!

Een professionele rijschool met aantoonbaar goede resultaten trekt leerlingen aan vanwege de kwaliteit en niet vanwege de prijs. Een bonafide rijschool werkt met vakkundige, ervaren en geduldige instructeurs van onbesproken gedrag die de lesstof op een duidelijke manier op de leerling over kunnen brengen en die naast de basis-instructeursopleiding ook nog aanvullende cursussen volgen. Rij-instructeur zijn is een vák, dat kan niet iedereen.

Elke zichzelf respecterende rijschool is aangesloten bij een garantiefonds en een branchevereniging die de kwaliteit van de rijschool bewaakt.

Bij het kiezen van een rijschool is het dus belangrijk niet alleen naar de prijs van de lessen te kijken. Vaak ben je uiteindelijk goedkoper uit bij een, naar het lijkt, "duurdere" rijschool dan bij een goedkope. Als je goed les krijgt heb je veel minder lessen nodig en hoef je maar één keer examen te doen, waardoor je aan het eind van de rit veel goedkoper uit bent. Kijk hierbij dus vooral ook goed naar het slagingspercentage van een rijschool, te vinden op de site van het CBR. Het slagingspercentage geeft een goed beeld van de kwaliteit van de rijschool.

Verder is het goed om, naast het slagingspercentage, te kijken naar zaken zoals: is de instructeur bevoegd tot het geven van rijles; hoe zit het met vooruit betaalde les- of examengelden als de rijschool onverhoopt failliet mocht gaan (garantiefonds); rijd je in een volledig verzekerde en goed onderhouden lesauto; kan de instructeur duidelijk en geduldig uitleggen; wat is er geregeld als er een instructeur uitvalt wegens ziekte of vakantie; is er een vervangende auto indien nodig; wordt er gewerkt met een lesplan; wordt er lesgegeven volgens het principe van Het Nieuwe Rijden; krijg je de volledige aandacht van de instructeur en houdt hij zich niet met zijn telefoon bezig tijdens jouw les om afspraken te maken, enz.

- wij zijn een VRB- en SRB-erkende rijschool , dus betrouwbaar en professioneel
- wij zijn aangesloten bij het VRB Rijscholen
- wij hebben meer dan 25 jaar ervaring
- ons slagingspercentage is hoog en is te vinden op de site van het CBR
- wij rijden in rookvrije auto's met in de winter winterbanden
- je krijgt bij ons de volledige lestijd rijles: 60 minuten, zonder dat de instructeur intussen telefoontjes pleegt en z'n administratie bijwerkt
- wij werken met meerdere instructeurs zodat je de mogelijkheid hebt om ook eens bij een ander te lessen, als je dat wilt
- onze instructeurs worden regelmatig bijgeschoold en zijn in het bezit van een VOG (verklaring omtrent gedrag)
- wij begeleiden ook mensen met rij- en faalangst
- je vorderingen worden nauwkeurig bijgehouden op de instructiekaart en natuurlijk werken we met een lesplan, aangepast op de leerling
- wij bieden een reguliere opleiding, een ris-opleiding en een spoedopleiding aan
- en het allerbelangrijkste: wij hebben top-instructeurs die hun kwaliteit inmiddels bewezen hebben!


Handige linken

CBR
Rijschoolgegevens
Rijschool machtigen
COVID-19 ProtocolVolg ons via


Autorijschool van D & D

A.G. de Vrijestraat 22
2806 SP GOUDA
Telefoon: 0182-524171

Privacy verklaring